Vettä ei saa alkaa hamstraamaan

 

Petäjäveden vesilaitos on laittanut asukkaille tänään tekstiviestin, jossa toivotaan, ettei vettä käytettäisi yhtään ylimääräistä.

Kuntatekniikaninsinööri Marko Riihimäki kertoo, että kunnan Syrjäharjun päävedenottamo on nyt pois käytöstä ilmenneiden ongelmien vuoksi, mutta ehkä jo huomenna se saadaan taas käyttöön. Nyt myös varavedenottamo on käynnissä, joten akuuttia hätää ei ole – mutta tiedottamisella halutaan ennakoida ja olla muutenkin hyvissä ajoin liikkeellä. – Nyt ei saisi myöskään alkaa hamstraamaan vettä, koska se pahentaa tilannetta, Riihimäki muistuttaa.

Veden vähyys johtuu yleisesti kuivasta kesästä ja pohjavesien tilanteesta. Asukkaita tiedotetaan tekstiviestein ja ajankohtaista tietoa löytyy myös kunnan kotisivuilta.

– Olemme seuranneet kesästä asti pohjavesien tilannetta ja nyt on tehty toiminta- ja varautumissuunnitelmia ongelmatilanteiden varalle, Riihimäki kertoo.

Ensi vuoden talousarvioon kaavaillaankin uuden vedenottamon rakentamista, mikä toisi jatkossa toimintavarmuutta lisää. Lisäksi Petäjäveden vesilaitoksen vesi- ja viemärilinjasto vaativat muutenkin kunnostusta sekä uusimista häiriöherkillä alueilla. Vesi- ja viemäriverkoston perusmaksuihin tulee kuntalaisten maksettavaksi 25 euron (alv 0%) korotus vuoden 2020 alusta. – SK