Syrjäharjun päävedenottamoa ei voida avata ainakaan vielä lähiviikkojen aikana

 

Petäjäveden kunnan päävedenottamon vesi ei edelleenkään mittaustulosten mukaan täytä laatuvaatimuksia ja aikaisempi arvio vedenottamon tilanteesta on edelleen voimassa. Kunnan tiedotteen mukaan päävedenottamon tuotannon varaan ei voida lähiviikkojen aikana laskea.

Akuutti vesitilanne jatkuu siis entisellään ja kunnan vesilaitoksen asiakkaille on voimassa kehotus puolittaa oma vedenkulutus. – Kuntalaiset ovat tähän asti noudattaneet kehotusta hienosti ja Petäjävesi selviää tilanteesta, mikäli säästeliäällä vedenkäyttölinjalla jatketaan, kunnanjohtaja Eero Vainio tiedottaa.

Verkostovesi on puhdasta ja sitä voi käyttää säästeliäästi. Ruoka- ja juomaveden jakelu jatkuu Kyläsepällä, paloasemalla ja kunnan varikolla.

Uuden vedenottamon koepumppaukset on tehty viime viikon aikana ja koepumppausten tulokset tämän hetkisen tiedon mukaan määrä saada ensi maanantaina 21.10., jolloin kunnanvaltuusto kokoontuu auditorio Miiluun kello 19 päättämään uuden vedenottamon rakentamisesta.

– Vedenottamolle luvan myöntävä Aluehallintovirasto on tällä viikolla lähettänyt kuntaan lupahakemuksen täydennyspyynnön, mikä merkitsee kahta asiaa: lupa etenee, mutta luvan varmistumista pitää odottaa mahdollisesti joulukuun lopulle. Uuden vedenottamon rakentaminen käynnistyy, mikäli koepumppaukset sujuvat odotetusti ja kun ottamon lupa-asiat on saatu kuntoon.

Veden käytön säännöstely ei koske Kintauden vesiosuuskunnan jakelualuetta. – SK