Pitkäaikaisen kunnallisvaikuttajan muotokuva kunnan kokoelmaan

 

Petäjäveden ensimmäiseen kunnanvaltuustoon valittiin vuonna 1919 sekatyömies, pienviljelijä Vihtori Sievänen (1888-1968). Seuraavien vuosikymmenten aikana Sieväsestä tuli yksi Petäjäveden pitkäaikaisimmista kuntavaikuttajista, valtuustovuosia hänelle kertyi yhteensä 38.

Sievänen toimi myös kunnavaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajana, hoitaen lisäksi lukuisia luottamustoimia.

Sievänen asui perheensä kanssa Verkkalantiellä Uusi-Tervala -nimisellä tilalla. Monitaitoinen pienviljelijä hallitsi myös kirvesmiehen ja muurarin taidot.

Sieväsen lasten lapset luovuttivat Vihtori Sieväsen muotokuvan Petäjäveden kunnalle syyskuun puolivälissä kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä. Muotokuvan on maalannut Vihtorin poika Pentti Sievänen. – HM