Maksulla katetaan täydentävä hyötyjätehuolto, jätehuollon viranomaispalvelut, jäteaseman ylläpito, vaarallisten jätteiden keräys ja käsittely sekä jäteneuvonta.

 

Sammakkokankaalta on tulossa perusmaksulasku

 

Kunnan jäteyhtiö Sammakkokankaalta on tulossa syyskuun puolessa välissä kaikille Petäjäveden kiinteistönomistajille ensimmäistä kertaa perusmaksulasku. – Petäjäveden alueen jäterekisteri on luotu olemassa olleiden kiinteistötietojen pohjalta. Pahoittelemme mahdollisesti virheellisiä ja vanhentuneita tietoja. Pyydämme korjaamaan tiedot Sammakkokankaan asiakaspalveluun info@sammakkokangas.fi tai 044 4685 502, kertoo toimitusjohtaja Outi Ruuska.

Kunta liittyi kunnallisen jäteyhtiö Sammakkokangas Oy:n osakkaaksi toukokuussa 2018 ja jätehuoltoviranomaisena on toiminut vuoden 2019 alusta Sydän-Suomen jätelautakunta. Nyt laskutettavalla perusmaksulla katettavia palveluita ei tule jätelain mukaisesti rahoittaa kuntien budjettivaroin, vaan asukkailta perittävillä jätemaksuilla – ja siksi perusmaksu on otettu myös Petäjävedellä käyttöön.

Tämän vuoden perusmaksu pientalossa on 32,86 euroa ja rivi- tai kerrostalohuoneistossa 18,35 euroa ja vapaa-ajanasunnolla 20,96 euroa. Perusmaksu laskutetaan kaikista käyttökelpoisista kiinteistöistä ja maksulla katetaan täydentävä hyötyjätehuolto, jätehuollon viranomaispalvelut, jäteaseman ylläpito, vaarallisten jätteiden keräys ja käsittely sekä jäteneuvonta. Perusmaksulla ei kateta kiinteistöjen sekajätepalveluita.

Mikäli kiinteistön haltija haluaa anoa jätelautakunnalta vapautusta jätemaksusta, tulee lautakunnalle jättää anomus. Vain käyttökelvottomat kiinteistöt voidaan vapauttaa perusmaksusta, eikä pelkkä kiinteistön käyttämättömyys anna perustetta vapauttamiselle perusmaksusta. – SK