Yliopisto-opettaja Helky Häkli (oik.) toivoo kollegansa Sirpa Tapiola-Tuohikummun kanssa Keuruulle runsaasti sosiaalialasta kiinnostuneita opiskelijoita.

 

 

Sosiaalityön avoin yliopisto-opetus alkaa Keuruulla

 

 

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto on aloittamassa työnantajien toiveesta Keuruulla sosiaalityön opetusta, jonne toivotaan opiskelijoita myös lähikunnista.

Kuntien perusturvajohtajat ja työnantajat pitävät vakavana Suomessa vallitsevaa pulaa sosiaalialan työntekijöistä. Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto on herännyt asialle ja päättänyt tarjota sosiaalityön koulutusta keuruulaisille sekä lähikuntien asukkaille. Opetus alkaa 24.9. kaikille avoimella infotilaisuudella.

– Sosiaalityön tarve korostuu erityisesti silloin, jos muidenkin palvelujen saatavuudessa on yhtä aikaa vajeita. Tällaisia ovat esimerkiksi talous- ja velkaneuvonta, lasten mielenterveyspalvelut ja vanhuspalvelut, sanoo yliopistonopettaja ja sosiaalityöntekijä Helky Häkli.

Ammattitaitoinen sosiaalityöntekijä voi olla monella tavalla vaikeuksissa olevan henkilön ainoa tuki. Hän perehtyy asiakkaan elämäntilanteen kokonaisvaltaisesti ja tarjoaa apua kullekin räätälöidysti. Sosiaalityöntekijät ovat parhaimmillaan ihmisarvoa puolustava ammattikunta, riippumatta asiakkaan yhteiskunnallisesta asemasta. Laajemmin katsottuna työn tarkoitus on tukea yhteiskunnan hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta. – Sosiaalityöntekijöitä koulutetaan tarpeeseen verrattuna nyt liian vähän, Häkli toteaa. Hän tietää vuosien kokemuksen pohjalta, että kuka vain voi joutua jossakin elämänsä vaiheessa tilanteisiin, joissa tarvitaan sosiaalityön mahdollistamaa apua.

Moni Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston sosiaalityön opiskelija asuu ja opiskelee pääkaupunkiseudulla, lähes kaikki työnsä ohella. Tarvetta koulutukselle ja osaamisen kehittämiselle on runsaasti eri puolilla Suomea. Siksi avoin yliopisto on päättänyt vastata toiveisiin saada alueellista sosiaalityön opetusta maakuntiin. Opiskelijoita odotetaan Keuruun lisäksi Petäjävedeltä, Multialta, Mänttä-Vilppulasta ja Ruovedeltä. Syksyllä Keuruulla alkava avoin yliopisto-opetus tuodaan mahdollisimman helposti saavutettavaksi Keuruun ja lähiseutujen opiskelijoille ja opetus tapahtuu monimuoto-opetuksena.

Asiasta lisää osoitteesta avoin.jyu.fi.

 

 

Teksti ja kuva: Kirsi-Klaudia Kangas