Viikon pakina: Teltta

 

Teltta on asumuksena miellyttävä. Sitä on helpompi siirtää paikasta toiseen kuin esimerkiksi omakotitaloa. Asumuskustannukset ovat kohtuulliset ja ilmastointi pelaa. Ei haittaa vaikka leirinuotiolla olisi avattu parikin hernekeittopurkkia. Uni tulee helposti ja oikea käki hoitaa herätyksen.

Teltan pystytys on asia erikseen. Telttakepit vuollaan lähipajukosta, jos varsinaiset ovat unohtuneet keittiönpöydälle. Alueelta etsitään mahdollisen tasainen ja kävytön paikka. Sitten avataan telttakangas ja naruja riittää, samalla myös mahdollisuuksia. Teltankaarien sovittelu on ehkä kasaamisen työläin osio, aina ei ehditä ihan merisäähän mennessä. Lopuksi pesueen pienin ja ketterin apina saa kömpiä teltan sisään ja asettaa salon paikalleen.

Teltan suuaukko on tietenkin lammelle päin. Sateen varalta ripustetaan teltan katolle muovi joka kiinnitetään pyykkipojilla Isällä on hakaneula rintataskussa sen varalta, että herkän hetken tullessa mieleen voi teltan laittaa sisäpuolelta takalukkoon. Silloin ei kaivata hammastahnan lainaajaa ja lapset saavat viipyä pitenpää keräämässä neliapiloita.

Teltta se on nykyaikaa. Luontoystävällinen ja sosiaalisuutta suosiva yhteisöllinen asumismuoto. Eikä tarvitse pestä ikkunoita tai ripustella tauluja seinille.

 

– Markku Koskinen