Eemil Helander jatkoi vahvaa menoaan myös nuorten PM-kilpailuissa Norjan Kristiansandissa. Helander juoksi lauantaina 1500 metrillä pronssia ja kiri sunnuntaina 5000 metrillä hopealle uudella ennätyksellään 14.20,69. Helanderin 5000 metrin ennätysaika on samalla myös uusi Keski-Suomen piiriennätys.

Helanderin viimeinen kierros 1500 metrillä oli vahva, vaikka lopulta kaksi tanskalaista tulikin ohi. Vitosella Helander sai toivomansa reipasvauhtisen kilpailun, kun alusta lähtien juoksussa pidettiin hyvää matkavauhtia. – Se oli just semmoinen vauhti, että siinä jaksoi pysyä. Tosi vauhdikas kisa, minulle juuri optimaalinen. Mukava oli juosta kovaa aikaakin, loppusuoralla neljänneltä sijalta toiseksi noussut Helander kertasi ennätykseensä tyytyväisenä.

Hän olisi ollut vahva myös esteissä, mutta päätti valmentajansa Ari Nummelan kanssa juosta tällä kertaa matkayhdistelmän ilman esteitä. Viikonloppu oli kokonaisuutena onnistunut. – Hyviä kisoja, jotka varmasti nostavat kuntoa vielä loppukauteen.

Helander on ollut vahvassa vireessä koko yleisurheilukautensa ajan. Tulevana sunnuntaina 25.8. Helander nähdään Ruotsi-ottelussa miesten 3000 metrin estejuoksussa. Sen jälkeen edessä on 19-vuotiaiden SM-kilpailut Porvoossa.

– Heidi Lehikoinen / HM

 

Kuva: Markus Helander