Petäjäveden Metallin hallissa on jo päästy hyödyntämään uuden,  jättimäisen uunin tehoja. Perjantaina 16 tonnia painavan uuninkannen alta paljastui punaisena hehkuva, halkaisijaltaan yli nelimetrinen säiliönpääty. Yksi iso ja seitsemän pienempää kappaletta olivat olleet uunissa 14 tuntia. Korkeimmillaan lämpötila kohosi 900 asteeseen.

– Uunissa kappaleen mikrorakenne palautetaan alkuperäiseen muotoon. Kyse on jännityksenpoistohehkutuksesta, kertoo Markus Salminen.

Pohjoismaiden isoin uuni tarjoaa 1100 asteen maksimilämmön. Uuniin mahtuu halkaisijaltaan noin 8,5 metrinen kappale.

– Me ei olla tätä vielä erityisesti mainostettu. Siitä huolimatta nyt jo näkyy se, että tilausta rupeaa tulemaan, kun muualla ei saada isoja päätyjä käsiteltyä korkeissa lämpötiloissa riittävän tarkasti, toteaa Markku Salminen.

– Uuni on ostettu päätyjen käsittelyä varten. Nyt pystymme tarjoamaan kaikki säiliönpäätyjen jatkokäsittelyt omissa tiloissa, mikä tuo kilpailukykyä ja lisää kauppoja, jatkaa Markus Salminen.

 

Hanna Mäkinen