Petäjävetinen raviohjastaja ja –valmentaja Risto Tupamäki menehtyi tapaturmaisesti eilen keskiviikkona. Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui metsätöissä.

– Ristolle sattui tapaturma metsätöissä. Kaikki oli käynyt nopeasti, eikä paikalla olleen metsäkoneenkuljettajan mukaan ollut mitään tehtävissä, kertoi Risto Tupamäen veli Antero Tupamäki onnettomuudesta ensimmäisenä uutisoineelle Ilta-Sanomille.

Vuona 1957 syntyneelle Risto Tupamäelle kertyi pitkän ja menestyksekkään uran aikana yli 15.000 ravistarttia. Viime kesänä Risto Tupamäki juhli ravikuninkuutta Herttuan perheen omistaman Costellon ohjissa. Vuonna 1998 Risto Tupamäki ohjasti valmentamansa Ujan ravikuningattareksi.

Pidetyn ja tunnetun raviohjastajan kotikunnassa Petäjävedellä järkyttävä suru-uutinen aiheutti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa suurta surua ja omaisille suunnattua osanottoa ilmaisevien viestien tulvan. -HM

 

Kuva: Hippos / Hanna Laakso