Annamaria Huuskonen ja Sanna Talasjärvi ovat tehneet jo muutaman lohtuhuivin, jotka lahjoitetaan seurakunnalle. Lohtuhuivi annetaan surevalle hautajaisissa.

 

 

Leppoisia naisteniltoja luvassa Pappilassa lohtuhuivien ääressä

 

Petäjäveden seurakunta järjestää pitkästä aikaa naisteniltoja. Pappilan tapaamiset ovat toukokuussa torstaisin iltakuudelta (ei helatorstaina). Teekupposen ääressä jutellaan ihan mistä vain. Halutessaan voi ottaa langat ja puikot mukaan ja saada opastusta lohtuhuivien neulonnassa. Illat ovat kuitenkin tarkoitettu kaikille – puikoilla tai ilman.

Lohtuhuiveja neulotaan nyt ympäri Suomen, niitä annetaan surevalle hautajaisissa. Buumi alkoi, kun tamperelainen pappi Minnamaria Tammisalo keksi kietoa sellaisen lesken hartioille muistotilaisuudessa ja kertoi siitä sosiaalisessa mediassa. Naisteniltojen järjestäjä Annamaria Huuskonen tuntee Tammisalon ja halusi tuoda lohtuhuivi-idean myös Petäjävedelle. Malli voi olla yksinkertainen, ”miehekkäämpi” kaulaliina tai monimutkaisempi pitsineule. – SK

 

 

 

Tässä Annamaria Huuskosen tekemä helpotettu ohje Tammisalon alkuperäisestä lohtuhuiviohjeesta.