Tässä ei nyt liputuskaan auta.

 

 

Laajakaistayhtiö on kriittisessä tilanteessa

 

Maanantaisen kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen kunnanjohtaja Eero Vainio kertoi Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n kriittisestä tilanteesta. Ylimääräinen yhtiökokous pidetään tulevana perjantaina ja todennäköisesti yhtiö esittää omistajakunnille uutta osakeantia. Petäjäveden kunnanvaltuusto kuitenkin linjasi jo vuosi sitten, ettei osakeanteihin enää lähdetä, eikä yhtiötä enää pääomiteta.

Vainion mukaan yhtiön tilanne menee lähipäivinä tai -viikkoina todennäköisesti siihen pisteeseen, että yhtiö joutuu tekemään hakemuksen yrityssaneeraukseen. Tällöin Kuntarahoitus laittaa koko lainatakaussumman kuntien maksettavaksi saman tien. Petäjäveden kunnan lainatakaus on vajaa kaksi miljoonaa euroa, mikä tulisi siis maksuun heti tälle vuodelle. Vainion mukaan lainat voivat realisoitua maksuun hyvinkin nopealla aikataululla.

Liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen Traficom otti myös kannan, ettei valtiontukia myönnetä Petäjäveden laajakaistahankkeelle, joten umpikuja on nyt joka suunnassa.

Lainojen vastavakuutena on laajakaistaverkko, joten Vainion mukaan sen omistusta pitää sitten alkaa myös palastelemaan muiden omistajakuntien kanssa. Vainion mukaan käyttäjille laajakaistayhteydet pyritään tässä vaiheessa säilyttämään. – SK