Kauniin kevätsään suosima lauantainen pönttötempaus keräsi mukavasti väkeä suoramyynti Heinähatun pihapiiriin. Petäjäveden Erämiesten, Riistanhoitoyhdistyksen ja Luonto ry:n järjestämässä tempauksessa oli mahdollista rakentaa linnunpönttö järjestäjien tarjoamista tarpeista.

Apukäsinä ja opastajina toimivat tarvittaessa muun muassa Keijo Ekman ja Olavi Autio. Ekmanin mukaan tempauksen aikana nikkaroitiin kasaan viitisenkymmentä linnunpönttöä. Tietoja lintujen pesimistavoista tai vaikkapa vinkkejä pönttöjen ripustamiseen saattoi kysyä esimerkiksi Lauri Ijäkseltä.

Tapahtumassa oli tarjolla myös valmiita linnunpönttöjä. Noin viidestäkymmenestä valmiista pöntöstä oli ensimmäisen puolen tunnin jälkeen jäljellä kymmenkunta. Sekä valmiiden pönttöjen kysyntä että rakennuspisteiden suosio osoittavat, että lintujen auttaminen kiinnostaa. Ekmanin arvion mukaan pönttötempauksessa vieraili yhteensä satakunta henkeä.

Linnunpöntön hankkiminen onnistuu toki myös tempauspäivän jälkeen. Linnunpönttöjä on myynnissä esimerkiksi Heinähatussa. – HM