Kansallisena veteraanipäivänä lauantaina petäjävetiset veteraanit, kunnan ja seurakunnan edustajat sekä joukko kuntalaisia kokoontui seppeleiden laskuun kirkon edustalle.
Sodissa kaatuneiden Pro Patria -muistomerkille seppeleen laskivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Kokkonen, veteraani Veikko Piensuo ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Kai Paltamaa. Karjalaan jääneiden muistomerkille seppeleen laskivat Alpo Kukkonen, Riitta Syvälä ja Marja Kapanen.
Kirkkoherra Laura Laitinen muistutti puheessaan sodan raskaista vuosista, pelosta ja huolesta. – Mutta vaikka sota oli raskasta niin kotona kuin rintamallakin, vahvat suomalaiset selvisivät siitä rakkaudesta omaa maata ja sen kansaa kohtaan. Koko kansa teki töitä sodan aikana. Sota ja sen jälkeinenkin aika olivat koko kansan ponnistuksia.
– Se kova työ antoi meille vapaan ja itsenäisen maan. Niistä suurista uhrauksista me nuoremmat sukupolvet olemme valtavan kiitollisia, totesi kirkkoherra Laitinen.
Veteraanisukupolvea tilaisuudessa edustivat veteraanit Aarne Soanjärvi, Veikko Piensuo ja Oiva Savolainen sekä Martta Rahikainen, Marja Kapanen, Maikki Jurvanen ja Eila Savolainen. – HM