Tarinakouluttaja Anne Kalliomäki Tarinakoneesta toimii prosessin kätilönä.

 

 

Tule rakentamaan Struven Oravivuoren pisteen ja Petäjäveden vanhan kirkon Unesco-tarinaa 26.3 ja 16.4. – Tarinapajoissa synnytetään maailmanperintökohteidemme omaa tarinaa!

 

– Te keskisuomalaiset olette todella onnekkaita, kun teillä on kaksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta. Se, että Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketjun Oravivuoren kirkko sijaitsevat vajaan 50 kilometrin etäisyydellä toisistaan on valtava mahdollisuus alueen matkailulle, tarinallistaja Anne Kalliomäki iloitsee.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki uskoo, että kohteiden tarinoiden rakentaminen vahvistaa molempien kohteiden näkyvyyttä ja houkuttelee alueelle uusia kävijöitä. Hän haastaa tarinapajoihin mukaan kohteiden kehittämisestä kiinnostuneita keskisuomalaisia, jotka ovat valmiita heittäytymään avoimin mielin tarinan maailmaan, ja etsimään myös täysin uudenlaisia tapoja tarinan toteuttamiselle käytännössä.

– Nyt on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää toimintaa kiinnostavien tarinoiden avulla. Kertomalla kohteiden ainutlaatuisuudesta mielenkiintoisten tarinoiden kautta, konkretisoituu niiden arvo ja merkitys myös paikallisille. Odotan jännityksellä uusia näkökulmia, joita paikalliset osallistujat tuovat yhteisiin tarinoihin, Anne Kalliomäki sanoo.

Kaikille avoimet ja maksuttomat tarinapajat toteutetaan kahtena tiistaina, 26.3. ja 16.4. klo 13-18 Jyväskylässä. Pajoissa rakennetaan yhdessä Struven ketjun Oravivuoren pisteen ja Petäjäveden vanhan kirkon tarinoita. Tarinakouluttaja Anne Kalliomäki Tarinakoneesta toimii prosessin kätilönä.

Nämä tarinapajat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden pohtia yhdessä Unesco-kohteiden merkitystä ja mahdollisuuksia. Pajoissa syntyneitä kohteiden ydintarinoita ja tarinan kautta syntyneitä tarinatuotteiden aihioita alueen asukkaat, yrittäjät ja yhteisöt voivat hyödyntää omassa toiminnassaan ja viestinnässään.

TARINAPAJAT yhteisten maailmanperintötarinoiden rakentamiseksi ti 26.3. ja ti 16.4. klo 13-18 Humakin TKI-keskus Akselissa, Kympinkatu 3B, Jyväskylä. Tarinallistajana Anne Kalliomäki Tarinakoneesta.

Ilmoittaudu ennakkoon tämän linkin kautta 21.3.2019 mennessä.

Tarinapajat ovat osa Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeen kaikille avointa toimintaa. Lisätietoja tero.lamsa@humak.fi, p. 0400349363.

 

– Annamari Maukonen / SK