PetPet jalkapallo: Junnut -07 Talviliiga Remix

 

Petäjäveden Petäjäisten -07 jalkapallojuniorit kävivät uusimassa aiemmin 3.2. pelatun talviliigaturnauksen ottelut laskiaissunnuntaina 3.3. Edellisen kerran turnaus keskeytyi Killerin hallissa katon painumisen takia joten koko päivän ottelut talviliigassa uusittiin. Tällä kertaa suorastaan ihanteellinen laskiaissunnuntain sää ei aiheuttanut kuplalle ongelmia, joten pelit saatiin toteutettua ohjelman mukaisesti. Vastassa päivän otteluissa oli edellisen kerran tapaan Muuramen Yritys, Palokan Riento ja JJK Green.

Ensimmäinen ottelu MuurY:ä vastaan oli alusta asti vastustajan hienoista hallintaa. Viime kerran tappiosta toipunut MuurY oli saanut paikalle ykköskalustonsa ja pyöritti peliä Petäjäisten kenttäpuoliskolla. Petäjäiset eivät oikein missään vaiheessa ottelua saaneet omaa konetta käyntiin ja poikien sisukkaasta taistelusta huolimatta vastustaja onnistui tasaisin väliajoin maalinteossa loppunumeroiden ollessa 0-4. Oma pelin suurimmat puutteet olivat jälleen kerran järjestelmällisen syöttöpelin puute ja hienoinen huolimattomuus puolustuksessa. Ottelussa Seppäsen Matias torjui ja taisteli maalin suulla hienosti ja hyökkäyspäässä Kovasen Niilo ja Oliver Stier yrittivät kaikkensa, mutta tällä kertaa vastustaja yksinkertaisesti vain oli parempi.

Toinen ottelu Palokan Rientoa vastaan alkoi ensimmäisen ottelun tappiosta ja valmentaja Akseli Jylhän inspiroivasta motivoinnista sisuuntuneena reippaalla asenteella. Roolijako kentällä muuttui hieman ja peli lähti käyntiin Petäjäisten hallinnalla. Neljän minuutin kohdalla Antton Oksasen tulinen laukaus kimposi vastustajan maalivahdista ja Konsta Kuukkanen viimeisteli PetPet:n maalin. Seitsemännellä minuutilla Oliver laukoi lähietäisyydeltä kahteen kertaan ensin vastustajan puolustajaan, sitten maalivahtiin ja viimein Samu Korkiavuori viimeisteli toisesta reboundista 2-0 johdon. Muutama minuutti tämän jälkeen Niilo tulitti Petäjäisten kolmannen maalin. Ikävä kyllä oma peli muuttui johtoasemassa jälleen kerran hiukan sekavaksi ryntäilyksi ja liiankin aktiiviseksi maalin yrittämiseksi. Niinpä PaRi:kin onnistui maalinteossa selkeiden puolustusvirheiden aiheuttamien läpiajojen seurauksina. Loppunumerot olivat kuitenkin ansaitut 5-3, Matiaksen ja Konstan onnistuessa maalinteossa. Ottelun onnistujia maalaajien lisäksi olivat myös Roope Lindholm, joka jälleen kerran kunnostautui ylemmän keskikentän syöttökoneena ja Elias Hiltunen, joka ensimmäisestä ottelusta sisuuntuneena puolusti kuin terrieri.

Kolmas ottelu tunnin tankkauksen ja taktiikkapalaverin jälkeen oli tiukka kamppailu JJK Greeniä vastaan. Heti alusta alkaen tilanteet vaihtelivat kentän päästä päähän ja kummakin joukkueella oli useita maalipaikkoja. Konsta veti totuttuun tapaansa vaihteen kolmoselle, ratkaisijan viitan yllensä ja maalasi kahdeksan minuutin kohdalla PetPet:n johtoon. Peli jatkui edelleen tasaisena ja muutaman minuutin jälkeen Konsta onnistui jälleen tyylikkäällä suorituksella maalinteossa. Loppumatsi oli intensiivistä kamppailua molemmilla kenttäpuoliskoilla ja JJK onnistui maaliteossa kerran. Loppunumerot siis ansaitusti PetPet:n eduksi 2-1. Petäjäisten maalin suulla Iiro Väänänen onnistui päähän potkittunakin tekemään muutaman ratkaisevan pelastuksen ja nyrkkeilemään vastustajan vaaralliset kulmapotkut vaarattomiksi.

Jälleen kerran opettavainen turnauspäivä, hienot tulokset ja hyvä valmistautumistapahtuma kesän matseihin. Toivottavasti pikkusotureille kirkastui jälleen järjestelmällisen joukkuepelin merkitys. Pelkät yksilötaidot ja fysiikka eivät enää kesällä välttämättä takaa onnistumisia.

 

– Janne Väänänen