Kaavoituksen havainnekuva. Keski-Suomen parhaat yritystontit ovat valmistumassa kovaa vauhtia Petäjävedelle.

 

 

Lapwall vetäytyy Palvalahden aiesopimuksesta

 

Lapwall Oy vetäytyy Petäjäveden kunnanhallituksen kanssa viime keväänä 2018 solmimastaan aiesopimuksesta rakentaa moduulitehdas Petäjävedelle Palvalahden yrityspuistoon. Lapwall Oy suunnitteli alueelle massiivista 6.000 neliön moduulirakentamisen tehdaskompleksia varastoineen.

Keski-Suomen parhaat yritystontit ovat valmistumassa kovaa vauhtia Petäjävedelle. Kunta teki viime vuonna Palvalahdessa runsaasti maanrakennustöitä ja rahaa on yrityspuistohankkeeseen mennyt tähän mennessä noin 600.000 euroa. Tämän vuoden kunnan talousarvioon on varattu yritysalueen tiestön rakentamiseen 350.000 euroa ja alueen vesi- ja viemäriverkoston rakentamiseen 120.000 euroa.

Kunnan uusi aluearkkitehti aloittaa ensi viikolla ja alueen kaavoitus valmistuu tämän vuoden aikana. Rakentamaan pääsee viimeistään alkuvuonna 2020.

– Nyt kun teknisen puolenkin henkilöstötilanne on vakiintunut, alamme miettimään tonttien hinnoittelua ja myyntiä, kunnanjohtaja Eero Vainio linjaa.

Vainio näkee, että Lapwallin vetäytyminen nyt myös vapauttaa suunnitelmia ja kaavoittamista, sillä Lapwallille oli ”korvamerkittynä” alueelta aiesopimuksen velvoittamana seitsemän hehtaarin alue.

– Kaavoituksessa Palvalahden alueesta tehdään nyt mahdollisimman mahdollistava, Vainio sanoo.

Vainion mukaan kaikki kunnan nyt olemassa olevat, varsinaiset yritystontit on myyty loppuun. – Aiesopimus Lapwallin kanssa osoitti, että alue on mielenkiintoinen kansallisille, isoillekin pk-yrityksille. Lapwallin kanssa tehdyt asiat ovat tuoneet myös hyödyllisiä kontakteja jatkoon. – SK

 

Kaavoituksen havainnekuva.