Kirjojen kuvat saavat näyttelyssä jatkokseen kolmiulotteiset maisemat

 

Petäjäveden kirjastossa tiistaina avattu näyttely yhdistää kirjallisuuden ja kolmiulotteiset taideteokset. Kirjojen sivuja koristavat kuvituskuvat saavat jatkokseen pöytien pinnoille levittäytyvät kolmiulotteiset maisemat. Kekseliäästi ja hauskasti toteutetut dioraamat ovat Kirkonkylän koulun 3B:n luokan oppilaiden tekemiä.

– Ajatuksena tässä on se, että työ tulee niin kuin ulos sieltä kirjan sivulta, kuvailevat Ada Pirnes ja Erika Lindholm.

– Eli kirjan kuvaa jatketaan 3D:nä, täydentää Ilari Toivonen.

Oppilaat saivat valita mieleisensä kirjan kirjaston valikoimasta. Rajoituksia ei ollut myöskään toteutustavan tai materiaalien suhteen. Työ tehtiin pareittain tai kolmen ryhmissä.

– Lähdimme tähän tehtävään kuva edellä, eli ei tällä kertaa se tarina edellä. Kaikki saivat etsiä kirjoista sellaista kuvitusta, joka sytyttää omaa mielikuvista. Nämä oppilaiden tekemät työt eivät välttämättä liity kaikki siihen kirjan tarinaan. Töissä näkyy se, mitä lasten mielestä voi tapahtua kuvan ulkopuolella, sanoo opettaja Aino Päivärinta.

Näyttely on esillä Petäjäveden kirjastossa huhtikuun alkupuolelle saakka. – HM