Kuplettimusiikkia kirjastolla huomenna torstaina

 

”Kupletti (ransk. couplet) on useista säkeistöjä sisältävä huumoripitoinen ja ilkikurinen laulu, joka usein kommentoi ajankohtaista ilmiötä.”

 

Pari vuotta sitten kaksi laulajaa, Mikko Nuorala ja Tommi Virtanen, päätyivät yhteiselle keikalle. Musiikkerit huomasivat omaavansa molemmat saman intohimon vanhaan kuplettiperinteeseen. Hiski Salomaa, Junnu Vainio, Jaakko Teppo ja muut kuplettimestarit olivat tuttuja ja olipa omiakin kupletteja jo syntynyt molemmilta. Tämän pöhinän seurauksena syntyi kuplettiduo, joka pienen pähkäilyn jälkeen sai yllätyksellisesti nimen Kuplettiduo Virtasen Tommi ja Nuoralan Mikko.

Ensimmäisestä keikasta lähtien vastaanotto on ollut innostunutta, aina suomalaisen hillitystä hihittelystä railakkaaseen rillutteluun – onpa ambulanssikin kerran jouduttu tilaamaan.

Duon ohjelmisto ulottuu yli sadan vuoden takaa J. Alfred Tannerista lähtien lähimenneisyyden suuriin kuplettinimiin: jo mainittujen lisäksi ohjelmistossa ovat muun muassa Veikko Lavi, Repe Helismaa, Jukka Virtanen ja Mikko Perkoila – omia kynäilyjä unohtamatta. Kuplettien välissä duo tarinoi laulujen ja lauluntekijöiden elämästä.

Kuplettiduoa kuullaan Petäjäveden kirjastolla torstaina 21.2. kello 17.30.

– Mikko Nuorala Tommi Virtanen / SK