“Yhdessä teemme Petäjävedestä sen mitä se on ja mitä se tulee olemaan”

2019 on hienoa aloittaa erinomaisen 150-vuotisjuhlavuoden jälkeen. Hienoja tapahtumia oli järjestämässä suuri joukko kuntalaisia ja niihin osallistui vielä useampi. Kunnan kesäkuinen 150-vuotisjuhla kokosi yhteen täällä asuvia ja täältä kotoisin olevia niin Miiluun kuin Kanttariin. Peuhatapahtumat toivat lapsiperheitä yhteen.

Elokuussa Sadonkorjuu- ja metsäpäivä keräsi Petäjävedelle toimijoita ympäri Keski-Suomen petäjävetisten vahvuuksien äärelle. Eri puolilla kuntaa järjestetyissä tapahtumissa oli kaikkiaan yli tuhat kävijää eli yli neljäsosa kunnan väkiluvusta! Hienoja tapahtumia oli monia muitakin aina kansainvälisestä Maailmanperintöseminaarista uuden Petäjävesi-levyn julkaisukonserttiin. Petäjävedellä on hienoa ja rohkeaa yhdessä tekemisen henkeä ja erinomaisen aktiivisia kuntalaisia! Harvassa meidän kokoisessa kunnassa tapahtuu näin paljon.

Viime vuonna myös kunnan yritystontit myytiin käytännössä loppuun, Keski-Suomen parhaimmistoon kuuluvan Palvalahden yritysalueen rakentaminen lähti ryskyen käyntiin ja Suutarintie sai asfaltin vuosikymmenien odotuksen jälkeen. Litmaan valmistui alueen asukkaiden ideoiden pohjalta rakennettu uusi virikepuisto, jonka avajaisissa oli paikalla kolmatta sataa kuntalaista. Valtakunnan media huomioi Petäjäveden vahvan tekemisen useaan otteeseen. Saimme mainetta esimerkiksi siitä, että Petäjävedellä syödään Suomen toiseksi parhaiten kouluruokaa ja meillä on Keski-Suomen kolmanneksi paras lukio yo-vertailun perusteella. Näistä saavutuksista voimme kaikki olla ylpeitä. Lisäksi Eemil Helander juoksi ja hiihti Petäjävettä maailmankartalle – jännityksellä ja ylpeydellä saamme odottaa mihin tämä nuori huippu-urheilija sekä muut nuoremme vielä yltävätkään.

Onnistuneen vuoden 2018 jälkeen on edessä uusi vähintäänkin yhtä hyvä tekemisen vuosi. Petäjäveden Pelikirja-strategiaa laitetaan todeksi muiden muassa aloittamalla Palvalahden yrityspuiston tontinmyynti ja markkinointi sekä edistämällä asuinympäristöjen perheystävällisyyttä ja liikenneturvallisuutta rakentamalla kauan kaivattuja kevyen liikenteen väyliä Kintaudelle ja keskustaan. Myös latuverkostoa parannetaan ja leikki- ja lähiliikuntapaikkojen uusimista jatketaan. Kunnan sisäisissä toiminnoissa pyritään hyödyntämään digitalisaatiota entistä voimakkaammin, kehitetään työhyvinvointia ja osaamista sekä tehostetaan kuntamarkkinointia.

Vahva Petäjävesi ei kuitenkaan perustu yksittäisiin investointeihin tai kunnan toimintatapauudistuksiin, vaan kaikkien kuntalaisten yhdessä tekemiseen, rohkeaan ideointiin, sivistyneeseen keskustelukulttuuriin ja toistemme tukemiseen ja apuna olemiseen. Yhdessä teemme Petäjävedestä sen mitä se on ja mitä se tulee olemaan. Toivotan teille jokaiselle menestyksekästä alkanutta vuotta!

 

Palveluksessanne,
Eero, kunnanjohtaja