Viime viikon tiistaina kokoontunut Petäjäveden seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi puheenjohtajakseen kaudelle 2019-2020 Hannele Oikarisen. Varapuheenjohtajaksi kirkkovaltuusto valitsi Heikki Palolan.

Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii virkansa puolesta kirkkoherra Laura Laitinen. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi kaudelle 2019-2020 kirkkovaltuusto valitsi Kai Paltamaan.

 

 

Kirkkoneuvostoon seitsemän jäsentä

 

 

Kirkkoneuvoston varsinaisiksi jäseniksi valtuustonkokouksessa nimettiin Pirkko Saarinen, Jari Koskenranta, Jukka Ohra-Aho, Sirkku Kuukkanen, Eila Koivuniemi, Anna-Maria Huuskonen ja Seppo Rantapuska.

Saarisen varajäseneksi kirkkovaltuusto nimitti Matleena Ylikosken, Koskenrannan varajäseneksi Tuomas Torkin, Ohra-Ahon varajäseneksi Lasse Ollin, Kuukkasen varajäseneksi Hanna Hautamäen, Koivuniemen varajäseneksi Enni Toivolan, Huuskosen varajäseneksi Tiina Leppäsen ja Rantapuskan varajäseneksi Petrus Lesosen.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan varahenkilöksi kirkkovaltuusto valitsi Veikko Muhoksen.

Petäjäveden vanhan kirkon säätiön hallitukseen valtuusto valitsi Pirkko Saarisen. Rovastikuntaneuvostoon tuli valituksi Heikki  Palola, Keski-Suomen seurakuntien perheasiain neuvottelukuntaan Raija Harju-Kivinen ja sairaalasielunhoidon johtokuntaan Pirkko Saarinen.

 

 

Haudankaivuu ja kiinteistönhoito ulkoistetaan

 

 

Tiistaisen kokouksen avaukseksi ikäpuheenjohtaja Pirkko Saarinen totesi uskovansa, että tulossa on hyvä valtuustokausi.  – Tässä valtuustossa on monen eri alan osaajia, monta vahvuutta.

Monialaiselle osaamiselle on tulevalla valtuustokaudella käyttöä. Kirkkoherra Laura Laitinen kertoi katsauksessaan seurakunnan näkymistä. Edessä on sekä haasteita että juhlahetkiä.

Suntion ja diakonin pestaamisen myötä henkilöstötilanne on osin jo vakautumassa. Hakemuksia virkoihin on tullut, ja haastattelut pääsevät pian käyntiin. Päiväkerhotoiminnan puolella Sari Saarela jatkaa irtisanoutuneen  lastenhoitaja Kirsi Toivolan sijaisena.

Remontoidun kirkon tuparit ja avointen ovien viikko helmikuussa sekä huhtikuinen piispantarkastus pitävät seurakunnan henkilöstön kiireisenä alkutalven ajan. Pääsiäisen jälkeen on aikaa kirkkovaltuuston ja henkilöstön yhteiselle kokoontumiselle. Henkilöstön työhyvinvointia tutkitaan kyselyn ja konsulttien voimin jo piispantarkastuksen yhteydessä.

Seurakuntakodin alakerran tilojen kunto on tiiviin tutkinnan kohteena lähiviikkojen aikana. Ratkaisut tehdään tutkimustulosten valmistuttua. Edessään seurakunnalla on myös hautausmaan laajentaminen.

Hautojen kaivuun ja kiinteistöjen hoidon seurakunta ulkoistaa. Haudat kaivaa jatkossa multilainen Jukka Onkela.  Kiinteistönhuollosta vastaa puolestaan rakennuspalvelu Keijo Sironen Saarijärveltä.

Suntion tehtäväksi jäävät säännölliset, pienemmät kiinteistöjen huoltotyöt.

 

 

Kuvateksti: Kauden 2019-2022 kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran viime viikon tiistaina. Puheenjohtajakseen kirkkovaltuusto valitsi Hannele Oikarisen, varapuheenjohtajakseen Heikki Palolan. Kuvassa alarivissä vasemmalta Jukka Ohra-Aho, Heikki Palola, Hannele Oikarinen, Kai Paltamaa, Hanna Hautamäki. Keskellä vasemmalata Anna-Maria Huuskonen, Sirkku Kuukkanen, Matleena Ylikoski ja Pikko Saarinen. Ylärivissä Seppo Rantapuska, Raija Harju-Kivinen, Eila Koivuniemi, Lasse Olli, Jari Koskenranta sekä Petrus Lesosen varajäsenenä kokoukseen osallistunut Jorma Suonsaari. Oikealla kirkkoherra Laura Laitinen.