Helanderille kaksi mitalia PM-kisoista

 

Eemil Helanderin ensimmäinen maastohiihdon arvokilpailureissu alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Otepäähän oli menestyksekäs. Helander hiihti päämatkallaan vapaan kympillä lauantaina pronssia ja kuului sunnuntaina 3×5 kilometrin viestissä Suomen hopeajoukkueeseen. Perinteisen sprintissäkin hän onnistui mukavasti ja oli 17:s.

– Erittäin hieno viikonloppu, Helander sanoi tyytyväisenä hymyillen urakan jälkeen.

Viestissä Helander hiihti keskimmäisen osuuden ja toi Suomen vaihdossa toisena.

– Pieni ero siinä kärkeen tuli, mutta hiihto oli hyvä. Vähän tuntui, että kolmas kisa tänä viikonloppuna, mutta hyvin vielä jaksoi.

Lauantaina Helander kävi pitkään tiukkaa taistelua joukkuekaverinsa Alexander Ståhlbergin kanssa ja vei lopulta pronssin 13,4 sekuntia joukkuekaverilleen jääneenä.

– Oli varmaan yksi uran parhaista hiihdosta, tämä latu sopii minulle. Sain laittaa kaiken peliin. Rata teki kisasta tosi raskaan, en pystynyt lähteä niin kovaa noihin ekoihin mäkiin puskemaan. Tavoitteena oli hiihtää eka kierros vähän kevyemmin ja sitten jos jaksaisi toisen kierroksen puristaa. Toinen kierros oli aikamoista taistelua, hän sanoi.

Vaikka asetelmat olivat hyvät, Helander uskoi mitaliin vasta maalissa. – Ihan maaliin asti täytyi hiihtää, siinä oli ihan sekuntitaistelua, hän kertasi.

Seuraavaksi hän palautuu kolmipäiväisestä urakastaan, mutta arvelee hiihtävänsä kilpaa SM-viestissä Imatralla viikonvaihteessa.

– Heidi Lehikoinen