Vuoden viimeisessä kunnanvaltuuston kokouksessa käsiteltiin tärkeimpänä ensi vuoden talousarvio, joka viime kokouksesta palautettiin investointien osalta uudelleen käsittelyyn. Uusia muutoksia siihen ei enää tehty, mutta Keskustan ryhmäesityksestä Kaistinmäen kaavoittamisen aloittamiseen ja alueen kehittämiseen lisättiin yksimielisesti, että se koskee myös Varvikon aluetta, jonka kunta on aiemmin ostanut.

Talousarvio on säästöistä huolimatta 705.400 euroa alijäämäinen. Valtionosuudet ovat tippuneet muutamassa vuodessa miljoona euroa. Investointiosaan aiemmin tehdyt muutokset koskivat pääasiassa pienempiä hankintoja. Palvalahden yrityspuistoa viedään edelleen vahvasti eteenpäin: sen tiestöön ja vesi- ja viemäriverkoston rakentamiseen on varattu 470.000 euroa. Käyttötalouden puolella yksityisteiden avustukset nostettiin vuoden 2017 tasolle 60.000 euroon.

Hanna Hautamäki totesi ryhmäpuheenvuorossaan, että 700.000 euron miinus huolestuttaa ja asukasluku on laskussa, mutta palveluja ei haluttu ajaa alas, eikä käynnistää henkilöstön yt-neuvotteluja. – Ensi vuonna on mentävä suu säkkiä myöten investointien kanssa. Toivottavasti näillä toimenpiteillä saadaan uusia yrityksiä ja asukkaita.

SDP:n Raisa Kinnunen sanoi, että talousarvioprosessissa on ollut perätilasynnytyksen tuntua. – Se on ollut pitkä ja hikinen, ja mielestäni kohtuullinen kompromissi.

KD:n Raija Harju-Kivinen luetteli pitkän listan, mitä voitaisiin jatkossa hyödyntää: tiedolla johtamista, hyvinvointikoordinaattorin virkaa, lapsibudjetointia. Harju-Kivinen arvosteli sitä, ettei investoinneissa ollut mukana Kintaudelta kesällä pois puretun jääkiekkokaukalon tilalle uutta kaukaloa. Vihreiden Nina Hirsiaho komppasi, että muutenkin Kintauden liikuntapaikat ovat kehnot ja kodankin hormi savuttaa – mistä valtuuston keskustelu kimpoilikin hetken hormin savuttamisesta isompiinkin ongelmiin. Kunnanjohtaja Eero Vainio tähdensi, että ensi vuonna kunta rakentaa Kintaudelle uusia kevyen liikenteen väyliä, ja Keskustan Mikko Tiirola totesi, että jääkiekkokaukalo onnistuu varmasti varsin helposti kunnan ja kyläläisten yhteispelillä. Liikuntapaikkojen rakentamiseen voidaan hakea myös hankerahaa.

Valtuusto kysyi virkamiehiltä, mihin taito- ja taideaineiden luokkatilat ovat nyt tulossa. Tekninen johtaja Tomi Jylänki vastasi, että kyseessä on monitahoinen tilakysymysvyyhti. Tammikuussa eri käyttäjät kokoontuvat miettimään taito- ja taideaineluokan, perhekeskuksen, koulun sisäisten järjestelyjen, nuorisotalo Feenixin sekä omatoimikirjaston tilakysymyksiä. – SK