”Emme ole perineet tätä isänmaata, vaan se on lainassa lapsiltamme”

Petäjävedellä itsenäisyyspäivän juhlallisuudet järjestettiin kunnan ja seurakunnan tiiviillä yhteistyöllä, ja päivän teemana oli myös Petäjäveden kunnan 150-vuotisjuhla. Seppeleenlaskut sujuivat perinteisen arvokkaasti reserviläisten läsnä ollessa ja partiolaisten sytyttämät lyhdyt sankarihaudoilla paloivat pimenevään iltaan.

Juhlamessu järjestettiin kirkkoremontin vuoksi auditorio Miilussa, ja tila sopi jumalanpalvelukseen hyvin ja arvokkaasti. Saarnassaan seurakuntapastori Ilkka Pihlajamäki totesi, että Petäjäveden kunnan strategia voisi olla myös seurakunnan strategia: rohkeus, lapsiperheet, yrittäjyys ja maailmanperintö ovat tärkeitä teemoja myös kirkon piirissä. Messua elävöittivät laajennetun Lehterikuoron upeat esitykset.

Kunta ja seurakunta tarjosivat yli 120-henkiselle juhlaväelle maittavan ruuan ja kahvit. Kanttori Leena Giers-Koljosen juontamassa juhlassa pääosassa oli upeat musiikkiesitykset: muun muassa Petäjäveden Pelimannien varmat vedot sekä nuorten muusikoiden hienot esitykset koskettivat. Juhlapuheessa kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Kokkonen muistutti, että emme ole perineet tätä isänmaata, vaan se on lainassa lapsiltamme, – SK