Petäjäveden Vuoden Yrittäjä 2018 ja ensi vuoden Yrittäjien uusi puheenjohtaja vaihtoivat ideoita Petäjäveden Yrittäjuhlassa. Uusi puheenjohtaja Soile Juntunen toivoo, että kaikki paikkakunnan yrittäjät tulisivat mukaan yhdistyksen toimintaan.

 

 

”Pitäisi saada uutta säpinää kylälle, ettei Petäjävesi olisi vain sammuvia valoja”

 

Petäjäveden Yrittäjien uusi puheenjohtaja on ensi vuoden alusta Soile Juntunen.

Juntunen perusti kirjanpitoyrityksensä Soljuva Taloushallinto Oy:n vuonna 2012. Soljuva on kasvanut kuuden vuoden aikana, ja työllistää Juntusen lisäksi kaksi muutakin työntekijää. Asiakkaita on tullut ympäri Suomen.

Sitä ennen hän teki kirjanpitotöitä yli 25 vuotta, viimeisimpänä yli 15 vuotta Talenomilla Kajaanissa ja Jyväskylässä sekä lähes vuoden Tilitoimisto T Pesosella Petäjävedellä. Hyppy yrittäjäksi ei pelottanut. – Ajattelin, että jos yritys ei kannata, en korkealta putoa ja aina voin palata muille hommiin.

Juntunen teki kirjanpitotöitä oppisopimuksella ja harjoittelussa jo 16-vuotiaana. Pikkutyttönä häntä kiehtoi yrittäjävanhempiensa arkistolaatikot ja kirjanpitopaperit, ja merkonomiksi opiskelleen isosiskon tilivihot, joissa ”ihanasti kaikki meni aina tasan”.

Yrittäjäjärjestöön Juntunen liittyi heti ja pian oli mukana jo hallituksessakin. – Etsin yhteisöllisyyttä ja tukea toisilta yrittäjiltä.

– Tarpeeksi kun valittaa, pääsee itse tekemään, Juntunen hymyilee ensi vuoden puheenjohtajavalinnasta. – Haluaisin kehittää paikkakunnalla yhteen hiileen puhaltamista – sitä, että kaikki olisivat ylpeästi yrittäjiä Petäjävedellä. Haluan, että ammattiylpeyttä tuotaisiin ilmi ja sitä, että toisen menestys ei ole toiselta pois.

Juntunen kehuukin petäjävetisiä matkailuyrittäjiä, jotka tekevät hyvää yhteistyötä keskenään. – Siitä pitäisi muidenkin täällä ottaa entistä enemmän mallia.

Juntunen myös toivoo, että Petäjäveden Yrittäjiin saataisiin lisää paikallisia yrittäjiä mukaan, sillä uusien ihmisten kautta tulee uusia ideoitakin. – Haluan yhdistykseen jonkinlaista tuuletusta, jotta toiminnasta tulisi kutsuvaa myös uusille tulijoille. Ideoita uudenlaisesta toiminnasta saa heittää kehiin, ja toivon, että saataisiin toiveita niistä hiljaisistakin yrityksistä, jotka eivät nyt kuulu Yrittäjiin.

– Yrittäjien aamukahvitilaisuudet on hyvä tapa verkostoitua, mutta muunkinlaista ja monipuolista toimintaa tarvittaisiin. Ja kun kunnan sopimus Keulinkin kanssa loppuu, niin luulisi että yhteistyö kunnan kanssa pitäisi nyt syventyä, Juntunen miettii. – Pitäisi saada uutta säpinää kylälle, ettei Petäjävesi olisi vain sammuvia valoja, sillä täällähän perustetaan jatkuvasti uusia yrityksiä.

Hallitus uudistui myös kahdella uudella jäsenellä: SV-Palvelu Henry Moilasella ja K-market Porkkanan kauppias Matti Lahtisella. Yrittäjien hallituksessa jatkaa yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja, Sinksi Oy:n Tapio Kokkonen, Parturi-kampaamo T. Leppälän Tiina Leppälä, Petäjäveden Tekstiilin Päivi Savolainen sekä Petäjävesi-lehden edustajana Suvi Kallioinen. – SK