Petäjäkallion eskarit ehtivät poseeraamaan uusissa turvaliiveissään. Taustalla jonotetaan pääsyä tutustumisretkelle Gradian kuorma-auton hyttiin.

 

Upouusi heijastinliivi ylle ja kuorma-autokuskia tervehtimään!

Petäjäkallion ja Kintauden päiväkodeilla vieraili viime viikon maanantaina kaksi isoa kuorma-autoa Gradian Jyväskylän toimipisteestä. Opettajat Tuomas Syvänen ja Tatu Ahonen toivat päiväkoteihin tuliaisiksi tarpeellisia ja tervetulleita heijastinliivejä. Heijastinliivisponsoreiksi olivat Gradian lisäksi lähteneet Mondo Workwear ja Scania.

Lapset pääsivät Gradia-opettajien ja oppilaiden ohjauksessa kapuamaan tutustumisretkelle kuorma-autojen hytteihin. Vierailun yhteydessä lapset oppivat myös sen, miksi kuorma-auton tai rekan kuljettajaa kannattaa moikata.

– Kun tien päällä liikkuva lapsi tervehtii ison kulkuneuvon kuskia ja kuski tervehtii takaisin, on varmistettu se, että molemmat osapuolet ovat huomanneet toisensa, kertovat Tervehdi kuljettajaa –kampanjassa mukana olevat Syvänen ja Ahonen.

Liikenneturvallisuutta Gradian logistiikkapuolen vierailijat edistävät myös Pimeä kulma – kuljettaja ei näe sinua -tietoiskujen kautta. Aihe on ollut ajankohtainen erityisesti Jyväskylän Erämiehenkadulla lokakuussa tapahtuneen onnettomuuden jälkeen.

Alustavana ajatuksena Gradian väellä on jo uusintavierailun tekeminen Petäjävedelle esimerkiksi kevään aikana. Tuolloin aiheena voisi olla juuri ”pimeä kulma” ja kohderyhmänä isommat koululaiset. – HM