Joulun alla

Joulu alkaa olla niin lähellä, että heikompia hirvittää. Minä olen oman osuuteni hoitanut eikä kenelläkään pitäisi olla valittamista. Olen liimannut kuuteentoista joulukorttiin merkit, vienyt seinävaatteet tuulettumaan ja tuonut ne takaisin, maksanut koko jälkikasvun joululahjat ja kuunnellut kärsivällisenä Liinun suunnitelmia ruokalistasta ja pöytäjärjestyksestä. Tulossa on siis iso (ja hintava) joulu. Talo tulee täyteen, mutta onneksi hieman porrastetusti.

Postilaatikosta löytyi yhtenä päivänä hyvin erikoinen kirje. Se oli paksu ja osoitettu yksistään minulle. Ei näyttänyt joululahjalta, mutta taisi kuitenkin olla. Avasin kuoren ja sieltä löytyi villasukat ja ihailijakirje. Kirjeen lähettäjä on ihaillut minua jo pitkän aikaa ja nyt sitten uskaltautui muistamaan ihan kongreettisesti. Olipahan mukava yllätys. Sukat oli sopivan kokoiset. Kiitokset naisihmiselle, jonka nimi alkaa kirjaimella S.

Perinteistä pidetään kiinni tänäkin jouluna. Tapanina on torttukahvit luvassa sadalle ensimmäiselle. Luotan siihen, että väkeä tulee. Eipä sitten muuta kuin hyvää joulua jokaiselle säädylle ja eläkäähän sovussa vatsanne ja virkavallan kanssa. Tavataan taas ensi vuonna!

– Käpytikka