Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio ja Vihdin talousjohtaja Erkki Eerola ovat kärkinimet, kun Vihti valitsee uutta kunnanjohtajaa.

Vihdin kunnanhallitus päätti maanantaina, että Eerola ja Vainio kutsutaan kunnanvaltuuston kuultaviksi valtuustoinfoon 4.12. Valtuuston valitsee uuden kunnanjohtajan 10.12. Kunnanjohtajan viran tavoittelijoita oli 19, joista seitsemän haastateltiin. Vihdin nykyinen kunnanjohtaja siirtyi marraskuussa FCG:n toimialajohtajaksi.

Eerola ja Vainio ovat molemmat hallintotieteiden maistereita Tampereen yliopistosta. Vainio valittiin Petäjäveden kunnanjohtajaksi huhtikuussa 2016. Sitä ennen hän oli Lahdessa sivistyslautakunnan puolipäiväinen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu. Vuosina 2012-2014 Vainio oli SDP:n kolmas varapuheenjohtaja. Eerola on työskennellyt Vihdin talousjohtajana kesäkuusta 2016, ja sitä ennen hän toiminut muun muassa Karkkilan kaupungin talous- ja henkilöstöjohtajana ja Siuntion kunnan taloussuunnittelijana.

Asiasta uutisoi Kuntalehti. – SK