1940-luvun lopulla Petäjäveden kyläkuvaan ilmaantuneet IVO:n sähköaseman teräksiset telinerakenteet poistuvat maisemasta tämän syksyn aikana. Vanhan sähköaseman telinerakenteet, portaalipylväät ja orret, päätyvät kierrätykseen. Myös sähköasemarakennuksen sisätiloista puretaan sähköasemaan liittyneet laitteet ja kaapeloinnit. – Voi sanoa, että pala sähkönsiirron historiaa poistuu, toteaa aluepäällikkö Ari Levula Fingrid Oyj:stä.

 

 

Purkutyön pääurakoitsijana toimii Lassila & Tikanoja Oyj. Mikäli työ etenee suunnitellusti, poistuvat sotien jälkeiseltä ajalta periytyvät teräsrakenteet sähköaseman maisemasta lokakuun loppuun mennessä.

Lisää aiheesta ensi viikon Petäjävesi-lehdessä.

Teksti ja kuvat: Hanna Mäkinen

 

Kuvituksena olevat kuvat on otettu työmaa-alueen ulkopuolelta, aidan takaa. Asiaton oleskelu sähköaseman työmaa-alueella on kielletty.