Syksystä voimaa

Niilon kanssa ollaan suunniteltu pientä syksyreissua. Muutama palaveri ollaan jo ehditty pitää ja paperitöitä tehdä asian suhteen. Kohde on jo saatu päätettyä ja ajankohtakin suunnilleen. Tarkoitus on tsillata ja relata, niin kuin nuoriso sanoo. En sen kummemmin viitsi etukäteen paljastaa reissusta muuta, ettei käy niin kuin takavuosina. Olin kirjoittanut meidän kohteesta sijainnin ja kertonut, että saatiin edullinen majoitus, kun ei siellä juuri kukaan lomaile. Kuinka ollakaan, tuli aamupalapöytään useampi tuttu omalta kylältä eli tuli osoitettua vääräksi väite, ettei lehtiä lueta. Tästä tulevasta reissusta kerron varmuuden vuoksi sitten vasta myöhemmin.

Liinu oli lukenut jostakin naistenlehdestä, että syksyn väreistä saa voimaa. Minä en kyllä ymmärrä asiaa yhtään! Maatuvat ja kuolleet puun lehdet on aika voimattomia ja suoraan sanottuna syksy saa pihat haisemaan tosi pahalta. Kuten voi huomata, en ole syksyihminen ollenkaan. Odottelen pakkasia. Ja joulua. Ja ei veronpalautuksissakaan ole mitään vikaa. Korjaus: olisi.

– Käpytikka