Kunnanvaltuusto päätti viime kokouksessaan entisen käsi- ja taideoppilaitoksen tilalle saneerattavasta Taitajien talosta ja sen rahoituksesta. Entisen ”käsiksen” tiloista puretaan kaikki muu paitsi C-talo, joka on rautatiesiltaa vastapäätä oleva vinokattoinen rakennus. C-osa peruskorjataan ja siitä tehdään Taitajien talo, johon tulee käsityötilat ainakin koulujen ja kansalaisopiston käyttöön.

Hanke rahoitetaan Kuntarahoituksen leasing-sopimuksella, jossa A-, B-, D- ja F-rakennusten purkaminen kustannuksineen saadaan mukaan samaan sopimukseen, eikä niittä kaikkia tarvitse alaskirjata yhden vuoden tilinpäätökseen. Kuntarahoituksen leasing-sopimus kestää 20 vuotta, jonka ajan Kuntarahoitus omistaa rakennuksen ja Petäjäveden kunta maksaa sille vuokraa. Sopimuskauden jälkeen kunnalla on mahdollisuus lunastaa rakennus itselle.

Purettavien rakennusten tilalle vapautuu hyvää tonttimaata, kylän parhaalla sijainnilla, ja maa-alueet jäävät kunnan vapaaseen käyttöön ja myöhemmin päätetään mitä tilalle tehdään.

Maanantaina 17.9. kokoontuva kunnanhalltius valitsee Petäjävedellä uuden teknisen johtajan. – SK