Petäjävetinen Furuvatni-talli on järjestänyt useana vuonna syksyisen Halloween-seikkailun. Tänä vuonna tallin väki kokeili kevättapahtumaa, jossa lapset pääsivät seikkailemaan tallin lähimetsiin keijujen ja menninkäisten – ja tietysti hevosten – kanssa.

Lapsilla oli seikkailussa tärkeä rooli. Heidän tehtävänään oli rakentaa sopu riitaan joutuneiden keijujen ja menninkäisten välille. Sovun avaimet löytyivät metsästä: keijujen metsästä kerättiin taikapölyä lahjaksi menninkäisille, menninkäisten metsässä taas etsittiin hukkaan joutuneita aarteita keijuväelle annettavaksi.

Matkan varrella askarreltiin kivoja juttuja muistoksi itselle ja ystävälle, ja taputeltiin ja koristeltiin metsänväen kilttejä hevosia.

Lapset saivat sovun aikaan, ja seikkailu päättyi keijujen ja menninkäisten yhteiseen ratsastusnäytökseen. Sen jälkeen kaikki halukkaat pääsivät hevosen selkään.

Satuseikkailu runsaine lavasteineen ja tarkkaan harkittuine yksityiskohtineen vaati parin kuukauden työn, kertoo seikkailun käsikirjoittaja Elise-keijukainen (Elina Lähteinen). Apuna seikkailun luomisessa oli Orvokki-menninkäinen (Janna Hyttinen) sekä koko tallin väki.

– Tällaiset projektit yhdistävät tallilaisia, mikä sopii Furuvatnin luonteeseen, sanoo tallin yrittäjä Teija Mäkinen. – Haluan vetää yhteisöllistä, hevoset ja ihmiset huomioonottavaa tallia, jossa on kodikas tunnelma.

 

Teksti ja kuvat: Matleena Ylikoski