Petäjävesi pääsi mukaan ja sai upeaa some-näkyvyyttä viime viikonlopun maakunnallisessa Amazing Keski-Suomi -tapahtumassa. 24-tuntisessa kisassa viisi nelihenkistä joukkuetta kiersi maakunnan eri kohteita ja suoritti rastitehtäviä. Petäjäveden vanhalle kirkolle joukkueet saapuivat perjantai-iltana yhdeksän jälkeen.

Kaksi joukkueen jäsentä lähti Rantapirtin Timo Niinimäen opastamana melomaan inkkarikanooteilla kartan kanssa maatilamatkailu Kumpuselle. Kaksi joukkueesta jäi suorittamaan vanhan kirkon tehtävää, johon kuului kuvaaminen ja somettaminen kellotapulista sekä esittelyvideon kuvaaminen vanhalta kirkolta käyttäen jotain tiettyä, kirkon historiaan liittyvää esinettä.

Joukkueita johtivat tunnetut bloggaajat ja tapahtumasta julkaistiin runsaasti kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa. Erityisesti matkabloggaajat osasivat upeasti esitellä kirkkoa, vaikka aikaa valmistautumiseen ei juuri ollut. Vanhasta kirkosta saatiinkin talteen hienoja esittelyvideoita, joita voidaan myöhemmin käyttää myös muussa markkinoinnissa. Niiden faktantarkistusta paikan päällä valvonut pitkäaikainen opas Sanna Talasjärvi kehui, että suoraan olisi voinut palkata osan kisaajista kirkon kesäoppaiksi.

Vanhalle kirkolle tarvittiin maailmanperintöhankkeen Tero Lämsän lisäksi runsaasti vapaaehtoisia. Mukana oli paikallisia vt. kirkkoherra Ilkka Pihlajamäki, suntio Jonne Ojala ja kunnan kulttuurituottaja Olli Koponen sekä vanhan kirkon säätiöstä Talasjärven lisäksi Hanna Hautamäki, Tiina Leppälä ja Jari Koskenranta.

Koko kisan maaliin saapuminen oli lauantaina Yläkaupungin yö -tapahtumassa. Kisan voitti Retkipaikka -joukkue. Kisan tarkoituksena on tehdä näkyväksi Keski-Suomea ja erityisesti keskisuomalaista maaseutua, maisemia, matkailua ja ruokaa. Järjestäjien mukaan tavoitteena on järjestää tapahtuma vuosittain. Kisa järjestettiin Aito maaseutu -hankkeen tiimoilta.

Koska kyseessä on kilpailu, ei Petäjävedenkään rastista voinut tiedottaa etukäteen. Kilpailua olisi muuten ollut hieno seurata muidenkin kuntalaisten ja tätä myös perjantai-illassa harmiteltiin. – SK