Petäjäveden kunnan 150-juhlavuoden hiihtotapahtumaan osallistui 75 suksijaa

Maaliskuun alussa hiihdettiin Petäjävesi 150 vuotta -juhlahiihto Kettulanvuoren Pakolan lenkillä sekä Lasten juhlahiihto urheilukentällä. Viestihiihdossa Pakolan lenkillä oli viisi joukkuetta, kaikkiaan 50 hiihtäjää. Lasten juhlahiihdossa kävi 25 kaikenikäistä hiihtelijää vetäisemässä kotikuntansa kunniaksi tasan 150 kierrosta. Kierroksia yhdelle hiihtäjälle kertyi 1-30. Antero Lindholm ja Juhani Niemi hiihtivät eniten, molemmat 30 kierrosta.

Viestihiihtäjät lähtivät matkaan lauantaiaamuna kello 6 purevassa 20 asteen pakkasessa, ja viimeiset tulivat maaliin iltayhdeksäksältä.

Jukka Lahti lähti hiihtämään yhden miehen joukkueellaan ”sen verran kuin hyvin jaksaa” ja vetäisi päivän aikana komeat 90 kilometriä. Lahti taittoi matkaa reilun kahdeksan tuntia ja piti tuona aikana myös ruoka- ja kahvitauot.

Miehet 60+ -joukkueessa hiihtivät viestihiihdon ideoinut Tapani Nislin, Tapani Haarala, Keijo Muteli, Seppo Hiekka, Tapani Rautasaari, Mikko Rahikainen, Hannu Ässämäki, Keijo Viitanen, Ossi Töysä, Antero Simisö, Seppo Ässämäki, Risto Jutila, Raimo Viitanen, Jarmo Kumpunen, Tapio Kaura-aho, Juha Nokelainen ja Ari Salmela.

Pettuveen NH:ssa suksittiin aamukuudesta kello 20.35 asti. Joukkuueeseen kuuluivat Marjaana Autio-Hokkanen, Hanni Kumpunen, Soili Jukola-Kytölehto, Hilkka Seeland, Noora Nokelainen, Tuija Alapiha, Leena Viitanen, Sanna Lampinen, Kaija Puronaho, Tuula Lahtinen, Sinikka Nokelainen ja Sari Kaartinen.

Perhe Pekkarinen eli Lumikiitäjät -joukkueessa hiihtivät Anneli ja Olavi Lintunen, Taisto Björkman, Leena ja Keijo Viitanen, Kyllikki Kovanen, Rauno Ilminen, Martti Kivelä, Esko Ijäs sekä Pekkariset Pentti, Katriina, Harri ja Iina. – Matkaa taittui 250 kilometriä, osa matkasta viestinä ja yli 70-vuotiaat hiihtivät pienissä ryhmissä yhteissuorituksina. Yksilömatkat vaihtelivat yhdestä viiteen lenkkiä. Tuli Petäjävedelle 100 uutta toivon vuotta (kun tavoite 150 kilometriä ylitettiin sadalla), joukkueesta kerrotaan.

Petäjäisten joukkueessa osuutensa hiihtivät – osa pariinkin otteeseen paikatakseen sairastuneita – Marja-Liisa Saukko, Matti Lehtonen, Ville Inkinen, Timo Saukko, Vesa Jussila, Pia Jussila, Mikko Saukko ja Pekka Kotamäki. Pekkarisissa hiihtäneet Anneli ja Olavi Lintunen edustivat myös Petäjäisten Liikkuvia eläkeläisiä.

Lasten juhlahiihdossa hiihti kaikenikäisiä ja moni viestihiihtäjä kävi oman Pakolan lenkin jälkeen osallistumassa myös Lasten juhlahiihtoon urheilukentällä. Lasten hiihtoon osallistuivat: Ville, Viivi, Lauri, Marika, Enni, Jouni, Eveliina, Roope, Liina, Heidi, Juhani, Ria, Pirkko, Arttu, Antero, Sari, Patrik, Pentti, Sanna, Friida, Fiia, Janne ja Eila. Petäjäiset pitivät juhlahiihdon aikana kahvilaa Kirkonkylän koululla.

Pakolan reitti kulkee pääosin yksityisten mailla. – Petäjäveden kunta on tehnyt viimeisen vuoden aikana maastoon uutta latuverkkoa useiden kilometrien matkalta niin sanotulla Reppulenkillä. Tälläisten hiihtolatuverkostojen tekeminen ja ylläpitäminen ei olisi mahdollista ilman yksityisten maanomistajien suostumusta ja hyvää yhteistyötä, kiittää tekninen johtaja Janne Koskenkorva.

 

 

 

Teksti: Suvi Kallioinen

Kuvat: Suvi Kallioinen, Virpi Inkinen, Ville Inkinen, Marja-Liisa Saukko, Mikko Saukko, Pia Jussila