Petäjälahti remontoitiin tähän päivään

Petäjäveden kunnan omistamaan ja vuokraamaan Petäjälahden hirsihuvilaan tehtiin remonttia ennen joulua. Ilme on nyt enemmän tätä päivää ja toimivuus parani. Myös kalustusta on hieman raikastettu. Petäjälahtea voi vuokrata lyhyeksi tai pidemmäksikin aikaa joko suoraan kunnan palvelusihteeri Ulla Niemenmaalta tai Lomarenkaan kautta.

Petäjälahden kiinteistön märkätilojen peruskorjaukseen oli varattu viime vuodelle 30.000 euroa, sillä märkätilarakenteet olivat käyttöikänsä päässä. – Kiinteistöllä uusittiin kaikkien märkätilojen pintarakenteet, vedeneristykset, lämminvesivaraaja ja käyttövesiputket. Eli saunan, kylpyhuoneen, lämmönjakohuoneen ja vessojen rakenteet. Lähtökohta korjauksille oli peruskorjata märkätilojen alkuperäiset rakenteet ja saada toteutettua rakenteisiin nykyajan mukaiset vedeneristykset niin, etteivät alkuperäiset rakenneratkaisut aiheuta kiinteistöön laajempia ongelmia. Lisäksi uusittiin osittain toimimattomat lattialämmitykset, tekninen johtaja Janne Koskenkorva kuvailee. Petäjälahdessa tehtiin myös nykylainsäädännön velvoittama asbesti- ja haitta-ainekartoitus ja kosteusmittaukset.

– – –

 

– – –

– Vanha avotakka aiheutti jatkuvia ongelmia huonon vedon takia. Takkaan oli tehty jo useita muutoksia vedon parantamiseksi ja sitä kävivät arvioimassa nuohooja, muurarit ja palopäällikkö. Kaikkien lopputulema oli sama, että varmin ratkaisu on uusia koko takka. Aikatauluun mahdutettiin vanhan takan purku ja uusi moderni takka tilattiin kilpailutuksen kautta Uunisepät Oy:ltä, Koskenkorva kertoo.

Urakka pilkottiin osiin jolloin osa työstä tehtiin kunnan teknisen toimen henkilöstöllä ja osa urakoitsijoilla. Ulkopuolisia urakoitsijoita kohteessa olivat Hiilfix Oy (rakenteelliset työt), LVI-huolto Teemu Salmela Ky (LVI-asennukset), Sähköasennus T. Koskinen Oy (sähkötyöt) ja Keski-Suomen sisäilmamestarit Oy (pellitykset). – SK

 

Kuvia ennen ja jälkeen remontin.

 

(Kuvat: Petäjäveden kunta, Henry Moilanen)