Petäjäveden Petäjäisten perinteisessä palkintogaalassa viime perjantaina oli tällä kertaa erityisen juhlava meno. Ilta avasi kunnan 150-vuotisjuhlavuoden ja kunnanjohtaja Eero Vainio oli gaalan pääpuhuja. Vieraaksi saatiin upea hiihtolegenda Marja-Liisa Kirvesniemi, joka kehotti lapsia ja nuoria harrastamaan liikuntaa monipuolisesti. Gaalan musiikista vastasi 8. luokan bändi sekä Dinosaurusten pelastajat. Illan juonsi rautaisella ja humoristisella otteellaan tuttuun tapaan Heikki Tyrväinen. Miilussa pidetty gaalailta pullakahveineen keräsi yleisöä ennätysmäärän 200 hengellä. Illan loistavimmat tähdet olivat kuitenkin paikallisen urheiluseuran pienet ja suuret pelaajat ja urheilijat, joita muistettiin mitalein ja pokaalein. Petäjäisten Vuoden Urheilijaksi valittiin Venla Heikkinen. Petäjäveden Petäjäiset liikuttaa suurta osaa petäjävetisistä ja tekee tärkeää työtä erityisesti lasten ja nuorten parissa. Tällä hetkellä suurimmat jaostot ovat lentopallo ja jalkapallo, mutta uuden nousun on tehnyt nyt myös yleisurheilu. Petäjäiset julkaisee myös oman kylän paikallislehteä, Petäjävesi-lehteä, jonka tuotto käytetään seuran paikalliseen lasten ja nuorten liikuntatoimintaan. Urheiluseuraa luotsaa nyt uusi puheenjohtaja Virpi Inkinen. – SK

 

Petäjäveden Petäjäisten palkitut 2017

Vuoden urheilija

Venla Heikkinen.

Lentopallo

F-juniorit: Toimintapäivässä mukana olleet Elvi Vilhunen, Aatu Korkiavuori, Venla Piispanen, Noah Bendecon, Simon Bendecon, Pihla Kohvakka, Eino Poikonen. E-juniorit: Tsemppaaja Sanni Siika-aho. Taistelija Matias Siika-aho. Tulokas Martti Jylhä, Hyökkäyspelaaja Benjamin Bendecon. E-juniorit tytöt: Vuoden joukkue Saga Koivikko, Sanni Hietala, Jenina Häkkinen, Liina-Maija Jylhä. D-juniorit: Kauden kehittynein Laura Bendecon, Kantava voima Venla Heikkinen. C-juniorit: PowerCupissa 10.sija tsemppisarjassa Emma Siirilä, Iitu Kaartinen, Venla Heikkinen, Laura Bendecon, Richandra Lehtinen, Milla Kumpunen, Ida Jakovlev. Vuoden lentopalloilija Sara Ässämäki. Vuoden junnulentopalloilija Venla Heikkinen. Vuoden nosto Laura Bendecon. Vuoden valmentaja Maarit Bendecon. Vuoden vetäjä Kimmo Koivikko. Päällikköpytty Soile Juntunen. Hikipisarat Matias Siika-aho, Liina-Maija Jylhä. Vuoden positiivisuus Virpi Inkinen = VTT eli Virpin tietotoimisto -palkinto positiivisesta toiminnasta lentopallon hyväksi. Puurtaja Jari Lehtinen.

Jalkapallo

Vuoden tyttöjalkapalloilija Aada Sivula. Vuoden juniorijalkapalloilija Eero Kuukkanen. Hikipisarat Jouni Heiskanen, Olli-Pekka Mäkelä. Vuoden jalkapalloilija Ilari Pääkkönen. P-10: Maalitykki Juho Suonsaari. Puolustaja Saku Saarinen. Tulokas Aleksi Stier. P-09: Taistelija Vilho Viitanen. Moke Ilari Toivonen. Puolustaja Eerika Kokkonen. Maalitykki Eetu Leppämäki. P-08: Moke Miska Kirri. Tulokas Oliver Stier. Taistelija Santtu Heinäaho. Asennepelaaja Niki Kettunen. Puolustaja Matias Seppänen. P-07: Maalitykki Niilo Kovanen. Kehittyjä Wiljami Howe. Asennepelaaja Roope Lindholm. Moke Iiro Väänänen. P-06: Maalitykki Konsta Kuukkanen. Kehittyjä Leo Laitinen. Asennepelaaja Veeti Kivinen. Tsemppari Pyry Rintamäki. Harrastetytöt. P-04: Tsemppari Chuited Pisin. Asennepelaaja Elmeri Seppänen. P-03: Tsemppari Veli Altti. Asennepelaaja Jere Rantanen. Vuoden nuori jalkapalloilija Valtteri Virtanen. Maalitykki Santeri Paltamaa. Keskikenttäpelaaja Akseli Jylhä. Asennepelaaja Ville Laurio. Tulokas Alimi Mohamad Safraf. Hapin pytty Petri Leppämäki.

Yleisurheilu

Vuoden yleisurheilija Joona Viitala. Vuoden nuori yleisurheilija Roope Viitala. SM-mitalistit Mika Sulkula, Mikko Stenström.