Petäjävetinen Eemil Helander voitti viime viikonloppuna Iisalmessa 17-20-vuotiaiden SM-hiihdoissa kaksi mitalia M17-sarjassa.

Perjantai toi Keuruun Kisailijoita edustavalle Helanderille hopean perinteisen hiihtotavan kympillä. Sunnuntain vapaan 15 kilometrin yhteislähdöstä Helander saalisti kultaa.

Helander on lahjakas nuorisourheilija, joka viime kesänä juoksi suomenmestaruudet maasto- ja ratajuoksussa sekä edusti Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelussa. Esimerkiksi sanomalehti Suur-Keuruu ylisti 8.1.2018 lehdessä, että petäjävetinen ”Helander on toistaiseksi sekä kesä- että talvilajien kilpailija ja Suomen paras molemmissa. Eemil muistuttaa lähtökohdiltaan takavuosien hiihtotähteä Harri Kirvesniemeä, joka menestyi sekä juoksijana että hiihtäjänä. Lähimmät pari vuotta näyttävät lopullisen lajivalinnat”. – HM/SK