(Kuva: Petäjävesi-lehden arkisto / Antti Autio)

 

Lasten ja nuorten tapahtumaviikkoa valmistellaan Petäjäveden kunnan 150-vuotisjuhlan kunniaksi

Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistys Vanhiksen ideoimana ja Petäjäveden kunnan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistellaan nyt lasten ja nuorten runsasta ja monipuolista tapahtumaviikkoa helmikuulle, ystävänpäiväviikolle. Toiveena on, että tapahtumia järjestettäisiin myös mahdollisimman monipuolisesti kirkonkylän lisäksi ympäri pitäjää.

Ensimmäisessä suunnittelutapaamisessa oli hyvin väkeä, mutta vielä mahtuu mukaan. Vanhiksesta kokoonkutsujana toimii sihteeri Soile Juntunen ja seuraava palaveri pidetään 8.1.2018 kello 17.30 alakoulun ruokalassa, jonne kaikki ovat tervetulleita.

– Jokainen taho vetää omaa tapahtumaansa itsenäisesti eteenpäin, omien resurssiensa mukaan. Tapahtumaviikosta tulee juuri niin iso, kuin järjestäjillä on intoa järjestää, Juntunen kertoo.

Tähän mennessä on ideoitu tapahtumaviikon nimeä ja tapahtumatarjontaa. Suunnitteilla on tähän mennessä ollut elokuvia, laneja, temppuilua, peuhaamista, pelaamista, tanssia, musiikkia, teatteria, parkouria, rusettiluistelua, mäenlaskua, metsäretkeilyä, urheilua, käsitöitä, leivontaa, kirpputoria sekä saippua- ja korupajaa. Lisäksi Vanhis järjestää bändipajat sekä ala- että yläkouluikäisille.

Petäjävedelle saadaan myös luennoitsija Keijo Tahkokallio, joka pitää illan vanhemmille lapsen itsetunnon tukemisesta.

Tapahtumaviikko huipentuu auditorio Miilussa sunnuntain 18.2. Mölyapinat -lastenorkesterin konserttiin, jonka tarjoaa kunnan vapaa-aikatoimi. Mölyapinoita luotsaa lauluntekijä-muusikko, Neljänsuorastakin tuttu kitaristi Juha Mäki, joka vetää myös lasten ja nuorten bändipajat.

– Tarkoitus on, että tapahtumia olisi lapsille ja nuorille, tytöille ja pojille, jokaiselle jotakin. Näytetään helmikuussa, että tällä kylällä välitetään lapsista ja nuorista, Juntunen sanoo. – SK

 

 

Lasten ja nuorten tapahtumaviikko helmikuussa huipentuu Mölyapinoiden konserttiin.