Henry Jäppinen, Ahti Viitanen, Anssi Viinikka, Kari Mäkinen, Sami Juusonen.

 

Henry Jäppisestä Petäjäveden Urheiluautoilijoiden vuoden menestynein kilpailija

Keskisuomalaisten autourheilujoiden kilpailukausi päättyi toissa sunnuntaina Jyväskylässä Hotelli Albassa pidettyyn AKK:n Keski-Suomen alueen palkintojenjakotilaisuuteen.

Tilaisuudessa palkittiin alueen parhaat kartingissa, rallissa, rallisprintissä, jokamies-luokassa ja taloudellisuusajossa.

Petäjäveden Urheiluautoilijoiden jäsenille oli kertynyt menestystä vuoden mittaan useammassakin lajissa.

Vielä alle ajokortti-ikäinen Henry Jäppinen kävi pokkaamassa kahdestikin. Ensimmäinen sija tuli rallin nuorten sarjasta ja rallisprintin nuorten sarjassa tuli hopeaa.

Rallisprintissä yleisen sarjan hopeinen palkinto päätyi Sami Juusosen palkintokaappiin. Rallin yleisen sarjan pronssia sai Anssi Viinikka, joka toimi kartturina Laukaan Moottorimiesten Tero Savoselle.
Jo rutiinilla ensimmäisen sijan palkinnot noutivat Eco Runin eli taloudellisuusajon kokeneet konkarit Kari Mäkinen kuljettajien puolelta ja Ahti Viitanen kartturien puolelta.

Petäjävedelle tuli menestystä myös naiskuljettajien puolella, kun Pengerjoen UA:n Carita Autio sijoittui jokamies-luokan naisten sarjassa kolmanneksi.

AKK Motorsport ry:n kahdeksan maantieteellisesti jaettua aluetta palkitsevat parhaiten menestyneet kilpailijansa vuoden päätteeksi. Eri alueilla kilpaillaan eri lajeissa, joten alueet päättävät itse, missä lajeissa ja montako kilpailijaa palkitaan. Keski-Suomen alueella ei ole moottoriratoja, joten täällä ei jaeta ratalajien palkintoja. Samoin takavuosien menestyslaji autosuunnistuksessa ei ole viime vuosina ollut kilpailuja. AKK:n alueelliset aluevaltuustot päättävät vuoden vaihteessa kilpailujat, joissa aluemestaruuspisteitä jaetaan. Jos omalla alueella on jonkin lajin kilpailuja jonain vuonna hyvin vähän, niin myös toisella alueella ajettavasta kilpailusta voi saada aluemestaruuspisteitä. Lajeissa, joissa on sekä kuljettaja että kartanlukija, lasketaan pisteet molemmille erikseen.

– Teksti ja kuva: Sari Ohra-aho